FÖRETAGET

Lastbilspåbyggare som drivs av andra generationen

Idag

Vi kan se tillbaka på 2019 som ännu ett rekordår omsättningsmässigt. Detta har vi våra duktiga medarbetare att tacka för.

Vi har under dom senaste tio åren legat på en väldigt låg personalomsättning (2,31%) och därför kunnat bevara yrkesskickligheten i huset. Efterfrågan på våra produkter har ökat då vi har jobbat med att vara ledande bland påbyggare i Sverige med kund, medarbetare, kvalitet, miljö och hållbarhet i fokus. 

Gehab Kvalitetspåbyggaren är ett helägt familjeföretag som leds av Peter Sundell (VD), Lars Hjertberg (försäljningsansvarig) och Monica Sundell (ekonomi och TQM).

Vi tillverkar idag egna påbyggnader som flak, containerreden, skåp och specialpåbyggnader.

Montering av våra samarbetspartners kranar, lastväxlare, tippar och dumprar m.m

Vill du veta mer? 


 

Kontakta oss

 

Våra kunder består av återförsäljare för tunga fordon, chassitillverkare, åkerier, åkare och kollegor i branschen.

Vi finns idag på tre orter i Sverige, med huvudanläggning i Alvesta ”mitt i Småland” samt försäljningskontor i Stockholm och Ulricehamn (Timmele). I Timmele finns även service/reparationsverkstad.

Arbetar du med transporter så har vi en transportlösning för dig. Vi arbetar tätt samman med er som slutkund, för att ni ska få den optimala lösningen för era behov. Vi konstruerar och kommer med förslag för att tillfredställa ert önskemål av praktisk och smidig påbyggnad.

Historik

GEHAB grundades 1976 av Gilbert Hjertberg, som startade sin verksamhet i hyrd insustrilokal i Alvesta. Produktionen bestod av tillverkning och montering av påbyggnader och tillbehör.

Företaget fick en rykande start, och redan 1978 så var egna lokaler på  Ilabäcksvägen uppförda.

Utvecklingen fortsatte och 1982 tillkom större lageryta, och sedan 1984 så byggdes nya kontor och personalutrymmen. 

I  mitten av 80-talet, så utvecklades det så kallade "Combiskåpet" en transportskåpsbyggnation med öppningsbara sidor och tak som ersatte det traditionella flaket med kapell. I och med produktionsstarten av skåpbyggnationen, så byggdes ny egen lackeringsanläggning 1987


1993 Då förvärvades BS-lackering och senare även fastigheten på Videgatan i Alvesta. I och med detta , så kompletterades verksamheten med hyttlackeringar.

1995 ISO 9001 Kvalitetscertifierng.

1998 ISO 14001 Miljöcertifierng.

1998 Byggdes ny monteringshall på 1500m² med nya personalutrymmen, lager och företagets första vattenskärmskin med 9x3 m skäryta.

2001 Dags för generationsskifte, Gilbert lämnar över styret till svärsonen Peter Sundell, dottern Monica Sundell och sonen Lars Hjertberg.

2002 Den nya generationen satsar vidare och utökar med försäljningskontor och montering i Blidsberg.

2004 Den största ordern i företagets historia på antalet påbyggnader till en och samma kund kom. Scania AB beställde 120 st flakpåbyggnader för export till Algeriet.

2007 Då var lackeringenstillbyggnaden klar med nytt ventilationssytem och fördubblad yta.

2008 Verksamheten i Blidsberg utökades och flyttade till andra större lokaler på Ulricehamnsvägen, fler anställda tillkom. Efterfrågan på produkter och tjänster ökade.

2009 Närliggande markområde på Ilabäcksvägen förvärvades och planerades för uppställning av lastbilar.

2010-2011 Förvärvades närliggande industrifastigheter på 3400m². Flytt av dörr och läm tillverkningen till nya fastigheten. Investeringar i ny vattenskärmaskin

2011-2013 Markanden förändras, montering av enklare påbyggnader som till exempel lastväxlare började tas över av chassileverantörer i form av koncept/komplett utförande. Detta innebar att monteringsverksamheten i Blidsberg lades ner och ersattes av serviceverkstad i Timmele.                 All produktion/ montering koncentrerades till Alvesta.

2014 och framåt, så har efterfrågan på Gehab:s produkter ökat framförallt på flakbyggnationer med kranar. 

2016 Årets företagare i Alvesta kommun. Ny anläggning för säkra stabilitetstest av kranar stod klar.

2017 Omsättningsrekord i företagets historia 164 Mkr

2018 Omsättningsrekord igen 165 Mkr. Investering av ny blästerhall och nytt ventilationsagregat till Lackeringen

2019 Omsättningsrekord för sjätte året i rad 181 Mkr. Investering av lagertält/Peter, Lars och Monica

Målsättning

GEHAB har alltid haft som målsättning att erbjuda kundorderspecifika påbyggnader och utrustning. 

Vision

Vi skall vara ledande bland påbyggarna i Sverige med kund, medarbetare, kvalitet, miljö och hållbarhet i fokus.


Affärsidé

Med kunskap och kvalitetsmedvetande hos vår personal skall vi skapa produkter som förenklar och förbättra för våra kunder i deras verksamhet.